Profesor Janusz Filipiak, założyciel oraz prezes Comarch został członkiem Kapituły Nagrody Gospodarczej Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. 13 września odebrał akt powołania z rąk Andrzeja Dudy, prezydenta RP. W kapitule zasiadają przedstawiciele świata nauki, biznesu oraz dziennikarze.

Nagroda Gospodarcza Prezydenta RP to wyróżnienie gospodarcze, przyznawane raz do roku przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Inicjatywa w ciągu czternastu edycji zmieniała swoją formułę, jednak cel przyznawania nagród do dzisiaj pozostaje niezmienny - wspierać polskich przedsiębiorców i wyróżniać najlepszych. Nagrodą Prezydenta RP zostaną uhonorowane najlepsze podmioty gospodarcze w kraju, które przyczyniają się do rozwoju naszej gospodarki, promują Polskę na arenie międzynarodowej oraz stanowią wzór dla innych firm.

W skład Kapituły Nagrody Gospodarcze wchodzą: prof. Krzysztof Opolski – przewodniczący Kapituły, dr Marek Chrzanowski, dr Marek Dietl, prof. Janusz Filipiak, Paweł Jabłoński, Roman Kluska, Eliza Kruczkowska, Jerzy Milewski, prof. Bolesław Pochopień, Paweł Przewięźlikowski, Maciej Sadowski, Krzysztof Sobczak oraz prof. Małgorzata Zaleska.
fot. Krzysztof Sitkowski / KPRP