Już po raz dziesiąty Gazeta Bankowa przyznała tytuły „Lidera Roku” i „Hit Roku”. Ogłoszenie wyników konkursu odbyło się w ramach Gali Technobiznes 2017. W tegorocznej edycji rankingu Comarch otrzymał od Kapituły Konkursu rekomendację w kategorii „Transport i Logistyka” za produkt Polska Winieta, który został opracowany w ramach konsorcjum z Orange, Integrated Solutions oraz BT Signaal.

Wyróżnienie dla Comarch odebrał Paweł Prokop, wiceprezes Zarządu Comarch SA.

Polska Winieta to system, który umożliwia naliczanie i pobieranie opłat za przejazdy drogami ekspresowymi i autostradami, jak również za parkowanie, a wszystko to z użyciem aplikacji, systemu GPS i kamer, dzięki czemu nie trzeba budować kosztownych bramek.

Gala Technobiznes 2017 odbyła się 5 kwietnia w Warszawie. Podczas uroczystości Kapituła Konkursu wręczyła nagrody „Lidera Roku” oraz „Hitu Roku” za najnowocześniejsze, najoryginalniejsze i najbardziej innowacyjne technologie oraz rozwiązania i wdrożenia dokonane w 5 branżach: bankowość i finanse, transport i logistyka, medycyna i farmacja, FMCG oraz energetyka, paliwa i chemia.

źródło: Gazeta Bankowa