Comarch laureatem nagrody "Inwestor bez granic"

Redakcja portalu gospodarczego WNP.PL i magazynu Nowy Przemysł przyznały nagrody „Inwestor bez granic”. Comarch otrzymał wyróżnienie w kategorii „Polski inwestor za granicą”. Laureatami zostały również Grupa Amica, InPost oraz Sii. W drugiej kategorii - „Inwestor zagraniczny w Polsce” – nagrody zostały przyznane firmom: Amazon, Fresenius Kabi Polska, IKEA, SK hi-tech battery materials Poland oraz Toyota Motor Manufacturing Poland.

Rozdanie nagród odbyło się 21 września 2021 roku podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Wyróżnienie dla Comarch odebrał Paweł Prokop, wiceprezes zarządu.

Konkurs „Inwestor bez granic” jest ściśle związany z Europejskim Kongresem Gospodarczym. Jego idea pozostaje ponadczasowa – chodzi o wyróżnienie w ramach jednego konkursu inwestorów zagranicznych w Polsce i polskich firm aktywnych na europejskim i światowym rynku. Jednocześnie konkurs propaguje wzorcowe relacje między inwestorem, rynkiem i administracją, które są oparte na zaufaniu i odpowiedzialności – a które skutkują wymiernymi korzyściami.

Nagrody przyznają redakcje portalu gospodarczego WNP.PL i magazynu Nowy Przemysł, a kandydatów do wyróżnienie wskazują środowiska biznesu, instytucje samorządu gospodarczego, agencji i instytucje rządowe zaangażowane w pozyskiwanie inwestorów oraz wspierają polską ekspansję gospodarczą za granicą.