Comarch dołączył do grona Preferowanych Partnerów HP GOLD na rok 2009. Status na tym poziomie udaje się osiągnąć tylko 2 procentom partnerów HP.Do grona Preferowanych Partnerów wybierani są najlepsi liderzy w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce. Przyznany status ze względu na swoją unikalność gwarantuje Comarch wyjątkową pozycję na rynku.- Wyróżnienie od firmy HP bardzo nas cieszy, bowiem jest dowodem nie tylko profesjonalizmu specjalistów i rozwiązań Comarch, ale także zaufania, jakim obdarza nas jedna z największych firm informatycznych na świecie. Status partnerski GOLD daje nam także dodatkowe korzyści zagwarantowane w ramach programu autoryzacyjnego – mówi Marek Krupiński, Kierownik Technicznego Wsparcia Sprzedaży, Comarch SA.Do korzyści tych należy m.in. indywidualny opiekun ze strony HP, oficjalny certyfikat potwierdzający posiadany status, logo Preferowanego Partnera HP – GOLD, umieszczenie nazwy firmy w dedykowanej dla klientów HP wyszukiwarce, a także możliwość uzyskania specjalizacji HP.Comarch i HP współpracują ze sobą od 1993 roku. Comarch wykorzystuje rozwiązania sprzętowe HP pod tworzone przez siebie rozwiązania software’owe. W ramach wprowadzonego w życie programu autoryzacyjnego w 2009 roku obie firmy będą prowadziły także wspólne działania marketingowe.