Już po raz kolejny Comarch zaprezentuje swoją ofertę skierowaną dla małych i średnich przedsiębiorstw podczas targów nowych technologii CeBIT 2012. Portfolio spółki obejmuje gamę nowych rozwiązań klasy ERP, BI, DMS / ECM, EDI oraz infrastruktury IT. Targi CeBIT odbywają się od 6 do 10 marca w Hanowerze. Comarch zaprasza do swojego pawilonu zlokalizowanego w Halle 5 Stand A16.

W czasie trwania hanowerskich targów planowane są na stoisku Comarch, krótkie prezentacje ekspertów spółki dotyczące nowości produktowych.

- Dzięki szerokiej ofercie produktów IT dla małych i średnich przedsiębiorstw, które oferujemy, jako w pełni zintegrowany pakiet Comarch e-Enterprise Suite, jesteśmy w stanie realizować spójne i przez to wydajniejsze  procesy we wszystkich obszarach biznesowych. W ten sposób tworzymy prawdziwą wartość dodaną w przeciwieństwie do innych dostawców oprogramowania - wyjaśnia dr inż. Christoph Kurpinski, prezes Zarządu Comarch Software und Beratung AG.

Rozwiązania Comarch są dopasowane do potrzeb klientów. Każdy może dokonać wyboru interesujących go elementów do zbudowania zintegrowanej platformy procesów.

Oferta Comarch obejmuje ERP, Business Intelligence, Finanse, ECM / DMS i EDI. Ponadto Comarch oferuje Comarch e-Enterprise Suit jako model w chmurze Software as a Service (SaaS). W tym przypadku dane są bezpiecznie przechowywane w Comarch Data Center w Niemczech.

Comarch jest globalnym dostawcą rozwiązań informatycznych optymalizujących procesy biznesowe oraz systemów wspomagających zarządzenie relacjami z klientami. Portfolio rozwiązań obejmuje produkty dla telekomunikacji, bankowości i ubezpieczeń przemysłu, handlu i usług, jak i oprogramowania biznesowego dla małych i średnich przedsiębiorstw (ERP, CRM, BI, EDI, DMS / ECM). Ta gama produktów jest uzupełniona przez rozwiązania infrastrukturalne, hostingowe oraz usługi outsourcingowe. Jako dostawca z pełnym zakresem usług, Comarch dodatkowo oferuje kompleksowe wdrożenie i usługi integracyjne dla swoich rozwiązań. W Niemczech, Austrii i Szwajcarii, Comarch prowadzi działalność w 13 lokalizacjach i zatrudnia 280 pracowników.

Więcej informacji na specjalnej stronie dedykowanej CeBIT www.cebit.comarch.de