Comarch otrzymał tytuł Dobroczyńcy Muzeum Narodowego w Krakowie. Firma została uhonorowana w podziękowaniu za sponsoring dwóch ważnych przedsięwzięć Muzeum.

Comarch był sponsorem wystawy „Nauczyciele Matejki, Grottgera, Gierymskich… Monachijskie malarstwo historyczne XIX wieku”, prezentowanej wiosną 2007 roku w Gmachu Głównym Muzeum Narodowego w Krakowie. Głównym celem wystawy było zaprezentowanie najistotniejszego dorobku malarzy monachijskich XIX stulecia.W 2007 roku Comarch wsparł także Rok Karola Szymanowskiego, zorganizowany przez Muzeum w związku z przypadającym jubileuszem 70-lecia śmierci kompozytora oraz 125. rocznicy jego urodzin. Przedsięwzięciu towarzyszyły liczne koncerty w willi „Atma” w Zakopanem, w której znajduje się Muzeum Karola Szymanowskiego.Uroczystość nadania tytułów Dobroczyńcy Muzeum odbyła się 27 listopada 2008 roku w Gmachu Głównym Muzeum Narodowego w Krakowie.Muzeum Narodowe to nie jest jedyna instytucja kulturalna wspierana przez Comarch. W roku 2008 firma sponsoruje m.in. krakowski Teatr Bagatela; rokrocznie pomaga też finansowo w organizacji koncertu Last Night of the Proms in Cracow oraz pomniejszych inicjatyw kulturalnych.